WIG HELP

Hi bella,

Vele dames die bij mij een wig willen laten maken, vinden het nogal lastig om de perfecte wig op te stellen. Ik heb daarom deze handleiding gemaakt, om zo uitgebreid mogelijk proberen te helpen bij de verschillende opties die je kunt kiezen.

Indeling handleiding:

1. Type Wigs
2. Textures
3. Lengte
4. Volume
5. Lace color / Lace type
6. Capsize
7. Bleached Knots
8. Extra informatie: herkomst haar, kwaliteit haar
9. Bevestigen van de wigs
10. Levertijd
11. Garantie

- Deze wig guide is als laatst geüpdatet op 24-11-2019 -

1. Type wigs

Wat is een lace wig?
Een lace wig is een pruik dat waarbij de haartjes een voor een worden geknoopt op een stuk zeer fijn materiaal: kant. Er is voor dit materiaal gekozen omdat het de illusie kan geven alsof het haar daadwerkelijk uit je hoofdhuid groeit.

Op de shop biedt ik verschillende type wigs aan: closure wig, frontal wig, full lace wig en u-part wig.

Wat is een closure wig?
Bij een closure wig, krijg je een natuurlijke haarlijn van linker wenkbrauwhoogte tot rechter wenkbrauwhoogte. Op het gehele oppervlakte van de closure , kun je een scheiding maken. Het voordeel van closure wigs, is dat je geen lijm nodig hebt om de wig vast te maken. Door middel van een elastische band, zit de wig al stevig vast. Er hoeft dus niet perse geplakt te worden. Dit is daarom ook mijn favoriete keuze voor een wig. 

Alle closure wigs op de shop komen standaard met een 4x4" (10x10cm) closure. Op dit gehele gebied kun je scheidingen maken. Je bent dus niet gelimiteerd aan een middenscheiding, een subtiele zijscheiding kan ook! 

Wil je een grotere maat closure voor jouw wig? Kies dan de XL closure wig . Voor de textures 'natural straight' en 'body wave' bied ik grotere maten closures aan:

- 5x5 inch: 13 bij 13 cm
- 6x6 inch: 15 bij 15 cm
- 7x7 inch: 17 bij 17 cmVoor een betere indicatie qua grootte kun je het best een meetlint erbij pakken, aangezien de groottes op de foto niet in verhouding zijn met de werkelijkheid. Het ziet er op de foto een stuk kleiner uit dan in het echt!

Wat is een frontal wig?

Bij een frontal wig (ookwel genoemd: front lace wig, lace front wig, lace frontal wig) krijg je een natuurlijke haarlijn van oor tot oor. Je kunt verder ook natuurlijke scheidingen maken tot ongeveer de helft van je hoofd.

Het voordeel van frontal wigs, is dat je een natuurlijkere effect kunt bereiken. Je kunt meer haarstijlen creëren, zoals een halve hoge staart omhoog. Bij frontal wigs is het helaas wel zo dat het mooier blijft als je de wig laat plakken. Dit kan met got2b glued gel en spray, maar ook met een stevige lace wig lijm.

Onze standaard maat frontal voor onze wigs zijn 13x4 inch. De lace oppervlakte van deze frontal is 33 bij 10 cm.

Ook bied ik voor de textures 'natural straight' en 'body wave' een 13x6 inch frontal aan. De lace oppervlakte van deze frontal is 33 bij 15 cm.

Wat is een full lace wig?

Een full lace wig is gemaakt van een cap dat volledig uit lace bestaat. Hierdoor kun je de wig veel stylen. Je kunt een hoge staart dragen, cornrows maken op de wig etc. Bij een full lace wig is het mooier als je rond de gehele haarlijn de wig laat vastplakken.

De haartjes op een full lace wig zijn volledig met de hand geknoopt. Bij een full lace wig kan er daarom sneller haaruitval optreden dan bij andere wigs. 

Wat is een U Part Wig?
Een U Part Wig is een pruik met een opening bovenop, in de vorm van de letter 'u'. Deze opening is bedoelt om je eigen haren vrij te laten. Dit zorgt voor een natuurlijkere look ten opzichte van lace wigs, omdat je je eigen haarlijn gebruikt.

Een U Part wig is makkelijk op en af te zetten iedere dag, door middel van handig geplaatste kammetjes in de cap. Je kunt deze kammetjes schuiven in je eigen haren, waardoor de pruik beter houvast heeft. Het is eventueel mogelijk om te kiezen voor clips in plaats van kammetjes.

Deze type wigs zijn dus alleen geschikt voor dames die genoeg haar bovenop hebben. Wees er ook zeker van dat jouw eigen haar matcht qua structuur en kleur.

Bij een U Part Wig kun je kiezen voor een 2x2" opening of een 4x4" opening. Als je veel van je eigen haar eruit wilt laten, ga dan voor de 4x4 opening. Deze opening is groter en geeft je de ruimte om veel van je eigen haren los te laten. Wil je zo min mogelijk haar eruit laten? Ga dan voor de 2x2 opening. Deze opening is kleiner, waardoor je zo min mogelijk haren hoeft los te laten.

2. Textures

Bij Mibella Hair zijn de volgende textures beschikbaar:

  • Natural straight
  • Body Wave
  • Loose Wave: gaat maximaal tot 26 inch
  • Moroccan Curly: gaat maximaal tot 26 inch
  • Caribbean Curly
  • Kinky Curly
  • Kinky Straight

 

3. Lengte

De lengtes van mijn wigs zijn aangegeven in inches. Hieronder kun je zien hoe deze lengtes ongeveer vallen. Houd er rekening mee dat iedereen een andere lichaamsbouw heeft, dus ook per persoon kan verschillen hoe de lengte exact zal vallen.

Bij Mibella meten we de zogenaamde “stretched length”. Dit houd in dat je het haar moet uitrekken om zijn werkelijke lengte te kunnen meten. Houd er dus rekening mee dat krullende wigs korter kunnen vallen ten opzichte van steile wigs in dezelfde lengte.

 

4. Volume

De volume van lace wigs kun je bepalen door het samen te stellen aan de hand van bundels. Elke bundel weegt 100 gram. Je kunt bij mij een wig laten maken met 2, 3, 4 of 5 bundels. Hoeveel bundels mooi zal zijn, ligt natuurlijk aan jouw eigen voorkeur.

Mijn advies per lengte is als volgt:

- 12 inch t/m 20 inch: twee bundels

- 22 inch t/m 30 inch: drie bundels

Houd er rekening mee, hoe voller jouw wig des te prijziger het zal zijn. Indien je meer dan 2 bundels qua volume neemt, wordt de prijs verhoogd met een percentage.

Bijvoorbeeld:

12 inch - twee bundels = €345 (standaard prijs)

12 inch - drie bundels = 345 + 25% = 345 x 1.25 = €431.25

12 inch - vier bundels = 345 + 50% = 345 x 1.5 = €517.50

12 inch - vijf bundels = 345 + 75% = 345 x 1.75 = €603.75

Helaas vind de totaalberekening niet op deze pagina zelf plaats, maar pas in de winkelwagen5. Lace color / Lace Type

- Deze optie is niet van toepassing bij U Part Wigs -

Om een lace wig perfect te laten blenden met je huid, heb je ook de juiste lace kleur nodig. 

Medium brown lace

Onze standaard wig collectie komen met een medium brown lace kleur. Deze kleur is geschikt voor een getinte en donkere huidskleur.

Transparent Lace

Als je van jezelf een witte of lichtgetinte huidskleur hebt. Dan is het verstandig om de transparante lace kleur te kiezen. Houd er rekening mee dat alleen natural straight en body wave momenteel in de transparante lace kleur verkrijgbaar zijn. 

Transparante lace frontal wigs kun je hier bestellen.

HD Lace

Ook bied ik sinds medio 2019 een nieuw product aan, genaamd HD lace. Dit is een dunne type swiss lace, wat beter mengt met je huid. Houd er rekening mee dat deze type lace ook fragieler is, omdat het van dunner lace gemaakt is. HD lace komt in een lichtbruine lace kleur, maar omdat het zo dun is mengt het vrijwel met de meeste huidskleuren. Houd er rekening mee dat alleen natural straight en body wave momenteel in HD lace verkrijgbaar zijn

HD lace frontal wigs kun je hier bestellen.

 

Twijfel je tussen de lace kleur? Je kunt altijd beter een te lichte lace kleur kiezen dan een te donkere. Een lichte lace kleur kan namelijk nog donkerder gemaakt worden met behulp van verschillende technieken. Te donkere lace kan helaas niet lichter gemaakt worden.


6. Capsize

Als je niet zeker bent van je capsize, kun je het beste jouw hoofd even opmeten. Hieronder zie je een afbeelding hoe je je hoofd kunt meten. Het beste is om jouw haar zo plat mogelijk te hebben tijdens het meten. Het heeft dus geen zin om te meten wanneer je bijvoorbeeld een knot in hebt.  

Doorgaans wordt medium het meest besteld bij mij. Het is trouwens niet erg als jouw wig later iets te groot blijkt te vallen. De cap kan eenvoudig kleiner gemaakt worden. Het is helaas niet mogelijk om een kleine capsize groter te maken.

Let op, de maten in de tabel zijn in inches weergeven:

 

7. Bleached knots

Bleached knots is een bekende methode om de knoopjes te camoufleren door middel van blondeermiddel. Je wig zal natuurlijker eruit zien, het gaat alleen wel minder lang mee wanneer je voor deze optie kiest. Het blonderen verzwakt namelijk de knoopjes, wat ervoor zorgt dat deze eerder los laten. Het zorgt dus uiteindelijk voor kale plekken.

Een alternatief voor bleaching knots, is het camoufleren van de knoopjes met een make-up poeder van jouw huidskleur. Breng de poeder aan de onderkant van de cap aan. Met een vochtig doekje kun je vervolgens de overtollige poeder dat op het haar terecht is gekomen weghalen.

 

8. Extra Informatie

Herkomst
Al ons haar wordt direct geimporteerd vanuit Azie. Merendeels van het haar zelf komt namelijk uit de tempels van India, waar vrouwen hun haren doneren voor hun geloof. Deze tempels verkopen het haar door en de opbrengsten gaan naar de gemeenschap.

Ook bieden we vietnamees haar aan. Vietnamees haar is bekend dat het mooi steil en glad blijft, zelfs na het wassen. Ook kenmerkend van vietnamees haar, is dat het haar vaak double drawn wordt geleverd. Dit betekent dat vietnamees haar mooie volle punten heeft.

Kwaliteit
Al het haar op de website is (oorspronkelijk) raw virgin hair: chemisch onbewerkt haar, waarbij alle schubben intact zijn en in een richting liggen. Dit is TOP kwaliteit! Bij Mibella Hair bieden we Indian Hair en Vietnamese Hair aan. Indian hair komt per 100 gram van slechts een haardonor. Dit haar is zeldzaam en van pure kwaliteit. Vietnamese hair komt per 100 gram van 2-3 haardonors. Na indian one donor hair, is dit de beste haar kwaliteit op de markt.

Natural vs Steamed Hair
Het is belangrijk om te weten dat Aziatische vrouwen van nature voornamelijk steil haar hebben. Van nature slag of krullen komt weinig voor. Mochten er donors gevonden worden die van nature slag of krullen hebben, zal de prijs van dit haar hoger liggen zijn dit zo weinig voorkomt.

Bij Mibella Hair hebben wij daarom ervoor gekozen om veel wavy/curly textures vanaf steil te creëren door middel van een stoomproces. Dit stoomproces is niet chemisch en ook niet schadelijk voor het haar. Deze textures zijn onder andere: body wave, loose wave, moroccan curly, caribbean curly, kinky curly en kinky straight.

Ook is het mogelijk om zowel een natural wave als een natural curl te kiezen. Deze textures komen origineel van de donor af en zijn onbewerkt. Omdat elke bundel van een enkele donor afkomt, kan de textuur per bundel iets afwijken. Het is daarom aan te raden om bij deze collectie alle bundels in een keer aan te schaffen. Er wordt dan gezorgd dat de bundels die jij neemt zoveel mogelijk op elkaar aansluiten.

Let op: Het bovenstaande geldt alleen bij Mibella Hair. Het kan dus zijn dat je indian hair elders zal vinden, maar dit komt vaak van meerdere donoren en niet van een enkele donor!

 

9. Bevestigen van wigs

Het bevestigen van een lace wig kan erg lastig zijn. Vooral als je geen ervaring ermee hebt. Het is dus aan te raden om de eerste keer je wig te laten plaatsen door een professional.

Ik kan daarvoor een afspraak met je inplannen bij een professional in een regio naar keuze. Momenteel kan ik je doorverwijzen naar professionals in:

- Amsterdam 
- Rotterdam
- Den Haag
- Dordrecht

Let op dat dit slechts een doorverwijzing is, en dat deze professionals niet voor Mibella Hair werken. Mibella is voor geen enkele manier aansprakelijk voor het werk dat deze professionals leveren. 

 

10. Levertijd

Wigs die zonder kleuring besteld worden, zijn vaak binnen 5-7 werkdagen leverbaar. Wigs met kleuring kan helaas een stuk langer duren: 4-6 weken. Mocht jij jouw wig eerder willen ontvangen, is dit mogelijk tegen een extra tarief. Met spoed bestellen kan alleen bij onze indian hair collectie en dus niet bij de vietnamese collectie.

Levertijd voor haarwerken die geen verfbehandelingen ondergaan:

2-3 werkdagen (+75 euro)

3-5 werkdagen (+35 euro)

5-7 werkdagen (+0 euro)

Levertijd voor haarwerken die wel een verfbehandeling ondergaan:

2-3 weken (+100 euro)

3-4 weken (+50 euro)

4-6 weken (+0 euro)

De levertijd wordt gemeten vanaf de eerstvolgende werkdag na jouw bestelling. Bestel je bijvoorbeeld maandag om 17.00, dan tel je vanaf dinsdag pas het aantal werkdagen. In dit geval zou je met 2-3 werkdagen jouw bestelling uiterlijk vrijdag ontvangen.

Houd er rekening mee dat alle spoedservices wordt uitbesteed, en uitgevoerd door externe partijen zoals DHL, Postnl en de kleurspecialist. Het kan voorkomen dat er bij een of meerdere van deze partijen vertraging plaatsvindt. Indien je extra hebt betaald voor een snellere levertijd en er niet binnen de afgesproken termijn geleverd kan worden, zal het spoedbedrag teruggestort worden. Er kan dus in geen geval geannuleerd worden bij een vertraging, aangezien een haarwerk een bestelling op maat is.

Let op: de bovenstaande levertijden zijn geldig voor Nederland. 

 

11. Garantie

Al mijn producten zijn van kwaliteit. Ik bied dus garantie aan op jouw aankoop. Om misbruik daarvan te voorkomen, noteer ik niet om hoeveel dagen garantie dit gaat. Ik adviseer om bij een klacht zo spoedig mogelijk contact met mij op te nemen. Ik zal altijd objectief naar jouw klacht kijken, en je zo goed mogelijk in jouw voordeel te helpen. Ik kan bijvoorbeeld eerst advies geven over een andere aanpak qua verzorging. Mocht dit niet helpen, kun je de haarwerk in kwestie terugsturen voor beoordeling. Mocht het om een fabricagefout of kwaliteitsfout gaan, kom je in aanmerking voor gratis vervanging of reparatie.

Let wel op dat je altijd zorgvuldig met jouw lace wig moet omgaan. Wanneer er sprake is van achteruitgang in kwaliteit door een slechte verzorging, dan kom je niet in aanmerking voor garantie.

Haaruitval op de closure/frontal zit niet in de garantie. De reden hiervoor is dat haaruitval op lace vrij normaal is. Net zoals wanneer je je eigen haar kamt en er haren meekomen, is dit op een wig ook zo. Dit proces verergert wanneer je de knopen laat bleken. Gelukkig is het wel zo dat al mijn wigs op de webshop herbruikbaar zijn. Wanneer de closure of frontal dus kaal wordt, kan deze vervangen worden. Je hoeft dan niet de gehele wig weg te doen.

 

12. Verzorging

 

Mocht je nog ergens vragen over hebben? Neem dan gerust contact met mij op via e-mail : [email protected] of whatsapp/telefoon: 0631042000

Groetjes,

Kim Mibella

 

PS. Is er iets onduidelijk in deze wig guide? Laat het aub weten. Dan kan ik de tekst aanpassen zodat het beter te begrijpen is.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »