Veelgestelde vragen
Heeft u een vraag? Bekijk dan hieronder onze veelgestelde vragen. Staat uw antwoord er niet tussen? Dan kunt u altijd het contactformulier invullen of direct contact met ons opnemen via 0631042000 (bel/sms/whatsapp)

Deze pagina is nog in aanbouw.
1 Wigs
1.1 Wat is een lace wig?

Een lace wig is een pruik dat (deels) met de hand gemaakt wordt. De haartjes worden een voor een geknoopt op een stuk zeer fijn gaas. Er is voor dit materiaal gekozen omdat kant de illusie kan geven alsof het haar daadwerkelijk uit hoofdhuid groeit.

1.2 Wat is het verschil tussen een front- en een full lace wig?

Het verschil tussen deze type wigs zit in de cap constructie. 


Front lace wigEen front lace wig (ookwel: lace frontal wig, lace front wig) heeft een lace van oor tot oor.  Dit zorgt voor een natuurlijke haarlijn.  Onze front lace wig heeft een grotere frontal, waardoor je diepere scheidingen kan maken: tot het midden van je hoofd!

Let op: onze raw hair front lace wigs komen met een kleinere frontal van 13x4 inch.


360 lace wigEen 360 lace wig heeft lace rondom het gehele perimeter. Hierdoor kun je het haar in een hoge staart opsteken.

 

 

Full lace wigEen full lace wig heeft een cap dat geheel van lace is gemaakt. Dit betekent dat je scheidingen kan maken over de gehele cap. Ook kun je een full lace wig in een hoge staart dragen.

Op een full lace wig zijn de haartjes volledig met de hand, een voor een geknoopt. Doordat deze wig dus uit individuele geknoopte haren bestaat, is de kans op haaruitval groter dan bij andere soorten wigs. Je moet dus hier goed rekening mee houden en ook je verzorging hierop aanpassen.


Ben jij een beginnende lace wig drager? Dan is het beter om ervaring op te doen met de front lace wig en geleidelijk over te stappen naar een 360- of full lace wig.

1.3 Wat is een closure wig?
1.4 Hoelang gaat een lace wig mee?
Een lace wig kan wel tot een jaar gedragen worden, soms zelfs langer! De levensduur van een lace wig is echter volledig afhankelijk van jou. Er zijn namelijk veel factoren die de levensduur beïnvloeden:

Verzorging
Het is ontzettend belangrijk om goed voor jouw lace wig te zorgen. Des te beter jij jouw wig onderhoud, des te langer jouw wig meegaat. Een lace wig is kwetsbaar, maar met de juiste verzorgingsmethode kun je er optimaal van genieten.

Tips over de verzorging vind je hier.

Type wig
Neem jij een full lace wig? Dan zal deze minder lang meegaan dan een front lace wig. Bij een full lace wig zijn de haren op de gehele cap individueel geknoopt. Hierdoor kan er eerder haaruitval ontstaan dan bij de front lace wig of 360 lace wig.

Texture
Steile wigs gaan langer mee dan krullende wigs. De reden hiervoor is dat krullend haar sneller de neiging heeft om te klitten ten opzichte van steil haar. Voor krullend haar is dan ook een ingewikkelde verzorgingsroutine nodig. Heb je geen ervaring met krullend haar? Dan is een krullende lace wig af te raden.

Haarkleur
Al onze standaard lace wigs komen in de natuurlijke onbewerkte haarkleur. Dit houd in dat het haar nog nooit is geverfd. Ongeverfd haar is gezonder en gaat langer mee. Mocht jij een gekleurde wig bestellen of zelf jouw wig verven, hou er dan rekening mee dat je hierdoor de levensduur verkort.

Lengte
Een 12 inch wig gaat in principe langer mee dan een wig van 30 inch. Lang haar is lastiger te verzorgen en gaat sneller moeilijkheden geven dan een korte wig.
1.5 Wat is raw virgin hair?

Raw virgin hair

Dit is de beste kwaliteit haar beschikbaar op de markt. Raw virgin hair komt van een donor en is chemisch onbewerkt haar. Daarnaast is het remy hair, wat betekent dat alle haarschubben intact zijn en in een richting lopen. Dit zorgt ervoor dat het haar minimale klitten zal hebben.

Raw virgin hair word geleverd in de natuurlijke haarkleur, en kan geverfd worden tot iedere kleur! Raw virgin hair blijft zacht na het verven. Alsnog raden wij aan om dit aan een professional over te laten.

Naast straight, zijn onze andere textures met stoom bewerkt om een consistente krul erin te krijgen. Dit tast de haarkwaliteit niet aan.

2 Weave
2.1 Hoeveel bundels heb ik nodig?
Dit hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Over het algemeen raden we drie bundels aan voor een volle look. Voor extra veel volume raden we vier bundels aan.

2.2 Hoeveel gram weegt een bundel?
Een bundel weegt ±100 gram.
2.3 Wat is een closure?
Bij een full head weave, laten veel vrouwen een deel van hun eigen haar vrij, zodat de weavebanen niet meer zichtbaar zijn. Maar in vele gevallen blend hun eigen haar echter niet met het weave haar. Om dit op te lossen word er veelal hitte gebruikt op het haar zodat het haar toch wel blend met het weave haar.

Dit is natuurlijk slecht voor je eigen haar. Het beste is om jouw eigen haar rust te geven wanneer je voor een full head weave gaat. Daarom is de oplossing ook om een closure te gebruiken. De naam zegt het al: closure, ookwel sluiting, is een haarstukje dat het haar bedekt dat je normaal vrij zou laten.
2.4 Wat is een frontal?
2.5 Wat is raw hair?
Raw hair is chemisch onbehandeld haar dat van een donor komt. De haarschubben zijn intact wat betekent dat het haar niet snel zal klitten. Dit haar is de beste kwaliteit op de markt en daarom ook duurder. Er bestaat geen goedkoop raw hair! Pas op voor aanbieders die tegen verleidelijke lage prijzen raw hair aanbieden, dit is hoogstwaarschijnlijk gewoon virgin hair of gemixt haar.

Wij importeren raw hair  direct vanuit onder andere Vietnam, Cambodja en India.
2.6 Hoelang gaat mijn weave mee?
Dat hangt van de volgende factoren af:

 • Met een goede verzorging verleng jij de levensduur van jouw weave
 • Bundels gaan altijd langer mee dan lace closures/frontals
 • Raw hair gaat jarenlang mee, terwijl virgin hair tot een jaar mee gaat
 • Verf of blondeer jij het haar? Dan verkort je ook de levensduur
3 Verzorging
3.1 Met welke producten kan ik mijn haar het beste verzorgen?
Wij raden silicon mix moroccan argan oil products aan. Deze producten zijn hier op onze webshop verkrijgbaar.

Afbeeldingsresultaat voor silicon mix argan oil
3.2 Kan ik met het mijn lace wig slapen?
Het word afgeraden om met jouw lace wig te gaan slapen. Doe je dit toch? Wees er dan van bewust dat je de levensduur van jouw lace wig aanzienlijk zal verkorten. 

Kam voor het slapen het haar volledig door. Maak vervolgens 5 a 6 vlechten in het haar. Bewaar het haar vervolgens op een droge plek, het liefst op een mannequin. Indien gewenst, zet de silicon mix leave in conditioner in het haar of de silicon mix serum.

Slaap je met het haar? Maak dan gebruik van een satijnen hoofddoek of kussensloop, dit voorkomt frictie met het haar tegen een ruwe kussen. Ga nooit met nat haar slapen, dit kan ervoor zorgen dat de knoopjes van de wig loskomen
3.3 Kan ik het haar verven?

Uiteraard kan ons haar ook geverfd of geblondeerd worden. Neem hiervoor altijd contact op met een professional. Gebruik een maximale percentage waterstofperoxide van 6%. Gebruik na het verven altijd de silicon mix argan oil treatment voor een optimale verzorging.

Bleached knots is een bekende methode om de knoopjes te camoufleren door middel van blondeermiddel. Ik raad deze methode af. Het blonderen verzwakt namelijk de knoopjes, wat ervoor zorgt dat deze eerder los laten. Het zorgt dus uiteindelijk voor kale plekken. Een alternatief voor bleaching knots, is het camoufleren van de knoopjes met een make-up poeder van jouw huidskleur. Breng de poeder aan de onderkant van de cap aan. Met een vochtig doekje kun je vervolgens de overtollige poeder dat op het haar terecht is gekomen weghalen.

Houd er rekening mee dat het blonderen en verven van krullend haar ervoor kan zorgen dat de krulpatroon uitzakt.

3.4 Kan ik het haar steilen?

Dit is human hair en dus ook hitte bestendig. Maar net zoals iedereen haarbeschadiging kan krijgen door overmatig gebruik van hitte, kan dat bij brazilian hair ook. Gebruik dus altijd de silicon mix argan oil hair polisher als heat protector om jouw haar te beschermen. Gebruik daarnaast een zo laag mogelijke temperatuur bij het steilen.

 

Houd rekening ermee dat het gebruik van hitte op krullend haar ervoor kan zorgen dat de krulpatroon uitzakt.

3.5 Hoe was ik mijn lace wig?

k raad aan om het haar een keer per week te wassen. Was het haar met de silicon mix argan olie shampoo en doe dit in een neerwaartse beweging. Kam het haar tijdens het wassen voorzichtig uit. Pak het haar bij de roots vast, dit voorkomt dat je haren eruit zal trekken. Was vervolgens de shampoo volledig uit het haar.


Gebruik altijd na het wassen van jouw de silicon mix argan olie treatment. Dit is namelijk een conditioner en maakt het haar zachter na het gebruiken van de shampoo. Bedek het haar rijkelijk ermee, wrap het haar in een satijnen doek of plastic zak en laat het vervolgens 2 tot 3 minuten intrekken. Je kunt de treatment ook wat langer in het haar laten zitten afhankelijk van de staat van het haar. Was vervolgens de treatment volledig uit.


Nadat alles volledig uitgewassen is, gebruik dan de silicon mix leave in conditioner op het natte haar. Dit is een goede moisturizer en houd het haar zacht en doorkambaar. Droog vervolgens jouw lace wig aan de lucht of door middel van een fohn op de koude stand. Vermijd het gebruiken van hitte en/of handdoekken om het haar te drogen.

3.6 Kan ik mijn lace wig kammer of borstelen?

Je zult je haar elke dag moeten uitkammen. Kam je het haar een dag niet uit, dan zullen er de volgende dag sneller klitten ontstaan. Maak gebruik van een kam met wijde tanden. Werk vanaf de puntjes naar boven toe en houd altijd het haar bij de roots vast, dit voorkomt haaruitval. Wees vooral geduldig bij het uitkammen van jouw haar. Indien er klitvorming ontstaat, spray dan het haar een beetje nat en kam opnieuw door. Op deze manier gaan de klitten er sneller uit, zonder haaruitval.

Borstel krullend haar nooit uit, maar maak gebruik van een wijde kam. Steil haar kan wel geborsteld worden.

3.7 Hoe verzorg ik mijn krullend haar het best?
Krullend haar kan lastig zijn om te verzorgen. Met name de kinky curly hair texture. Verzorgingstips voor (kinky) curly hair:

 • Maak regelmatig gebruik van silicon mix producten om zachtheid te behouden
 • Gebruik een grove kam voor het haar, een kam met kleine tanden kan namelijk haar eruit trekken. Je kunt het haar ook met je vingers uitkammen
 • Begin bij uitkammen altijd langzaam vanaf de punten en werk naar boven toe
 • Kam het haar door wanneer het nat is, Let op dat je de knoopjes op de cap zelf niet nat maakt, zo kunnen ze namelijk loskomen wat zorgt voor haaruitval
 • Heb vooral geduld bij het uitkammen van het haar.
 • Slaap liever niet met het haar. Doe je dit toch? Maak dan altijd 4 a 5 vlechtjes en bind je hoofd altijd met een (satijnen) doek. Frictie met de kussen kan namelijk zorgen voor klitten.
 • Wil je mooie gedefinieerde krullen? Gebruik dan altijd de silicon mix leave in conditioner. Zet dit product in het haar wanneer het haar nog nat is. Laat het vervolgens opdrogen, Hoe minder product je in het haar zet, hoe meer afro achtig het haar zal lijken.
3.8 Wat is slecht voor mijn lace wig en moet ik niet doen?
Dit is vooral wat je niet moet doen:
 • Het haar overmatig verven of blonderen. Consult altijd met een professional voordat je dit doet. 
 • Jouw hoofd krabben terwijl je je lace wig op hebt. Krabben kan zorgen voor kale plekken!
 • Slapen met jouw wig, doe je dit toch? Maak dan 4 a 5 vlechtjes en bind je hoofd in een (satijnen) doek voor het slapen gaan
 • Trekken aan jouw lace wig
4 Verzending en levering
4.1 Wanneer krijg ik mijn aankoop binnen?
U krijgt uw aankoop binnen gemiddeld 7 tot 10 werkdagen binnen. Kiest u extra opties bij uw bestelling, zoals een hogere density, silk top, bleached knots etc. dan kan het iets langer duren. Dit staat per optie aangegeven.
4.2 Wat zijn de verzendkosten?
De verzendkosten binnen Nederland bedragen €6.50 indien je kiest voor een normale Track & Trace zending. Voor bestellingen boven de €50,- betaal je geen verzendkosten.

Wil je toch liever een aangetekende zending zodat jouw aankoop tot een waarde van €500,- verzekerd is? Dan bedragen de verzendkosten €8,95. 4.3 Kan ik mijn zending volgen?
Ja, het is mogelijk om je bestelling te volgen. Nadat je bestelling is ingepakt en verzonden, ontvang je een Track & Trace code via email. Met deze code kun je de status van je bestelling volgen.


4.4 Mijn bestelling is nog niet binnengekomen, wat moet ik doen?
Het komt zelden voor dat een bestelling niet geleverd wordt. In enkele gevallen kan dit helaas toch het geval zijn. Mochten er problemen zijn, kunt u contact opnemen met PostNL via deze pagina. Indien u uw bestelling na een week nog niet in ontvangst heeft mogen nemen, kunt u contact met ons opnemen via de contactpagina.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor pakketjes dat kwijt zijn geraakt in het verzendproces. Tijdens het afrekenen van jouw bestelling heb je altijd de keuze om jouw pakket aangetekend te laten verzenden. Een aangetekend pakketje is verzekerd tot een waarde van 500 euro. 
5 Retourneren
5.1 Mag ik mijn aankoop retourneren?

Je hebt het recht je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor het retourneren van je order zijn voor eigen rekening. Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan mibellahair.com geretourneerd worden. 


Let op dat er enkele producten in onze webshop zijn die uitgesloten zijn van het herroepingsrecht:

- Custom wigs

- Closure wigs

- U part wigs

5.2 Wat zijn de voorwaarden voor retourneren?

Het geretourneerde artikel moet aan de volgende voorwaarden voldoen om te worden geaccepteerd:

 • Het artikel moet ongebruikt en ongedragen zijn.
 • Het artikel moet in de oorspronkelijke staat zijn en in de oorspronkelijke verpakking zitten.

Onderstaande artikelen kunnen niet worden geretourneerd:

 • Tweedehands wigs
 • Lace artikelen waarvan de lace is afgeknipt
 • Gebruikte artikelen
 • Artikelen met schade
 • Haar artikelen dat op enige wijze is bewerkt dmv. verven, knippen, permanent etc. 
5.3 Wanneer krijg ik mijn geld terug?

De terugbetaling vindt zo spoedig mogelijk plaats, maar uiterlijk binnen 14 dagen nadat je gebruik hebt gemaakt van je herroepingsrecht. Wij wachten met terugbetalen tot wij je retourzending hebben ontvangen. Je ontvangt een e-mail zodra wij je retourzending hebben ontvangen.

 

Zodra wij je retourzending hebben ontvangen, betalen wij je het volledige bedrag terug, inclusief de verzendkosten door ons in rekening gebracht voor de geretourneerde producten in het geval je de gehele bestelling retourneert. De terugbetaling vindt plaats op dezelfde wijze als jouw betaling.

5.4 Mag ik mijn aankoop ruilen voor een ander product?
Ja, dit mag. Neem hiervoor contact met ons op via de contactpagina.
5.5 Naar welk adres mag ik mijn bestelling retour zenden?
Mibella Hair
Hartekruidpad 21
1313JJ
Almere
6 Service
6.1 Waar en wanneer kan ik jullie bereiken?
Whatsapp: 0631042000 
Telefoonnummer: 0631042000 (ma-zo 09.00 - 22.00)
E-mail: info@mibellahair.com
6.2 Bevestigen jullie ook wigs en weave?
Nee, momenteel bevestigen wij geen wigs of weave.
6.3 Kan ik mijn bestelling ophalen?
Zie je een product in de Mibella Hair webshop dat je aanspreekt en wil je het graag afhalen? Dat kan op afspraak. Neem hiervoor contact met ons op via de contactpagina.7 Klachten
7.1 Ik heb een klacht over het product, wat nu?
Heeft u een klacht over het door u bestelde product of over onze webshop in het algemeen? Laat dit dan ten allen tijden weten. Wij zullen er alles aan doen om het geschil op te lossen. U kunt dit kenbaar maken door ons te e-mailen, bellen of whatsappen. U ontvangt binnen 72 uur na ontvangst van de klacht bericht van ons.

U bent zelf verantwoordelijk om uw klachten tijdig aan te geven. Mibella Hair bied een garantieservice van maximaal 30 dagen na ontvangst van de bestelling. Treden klachten binnen die tijd op? Dan kun je dat het beste direct aangeven.
8 Garantie
8.1 Wat houd 30 dagen garantie precies in?

Doordat er altijd een kans is op een fabricagefout bij het maken van een weave of wig, bieden wij onze garantieservice aan. Deze service zorgt ervoor dat als jij vroegtijdig problemen krijg met jouw weave of wig, dat je in aanmerking komt voor vervanging binnen 30 dagen na ontvangst van aankoop.


8.2 Wanneer kom ik in aanmerking voor 30 dagen garantie?
U kunt bij ons terecht, indien het probleem te maken heeft met een fabricagefout. Wilt u beroep maken op garantie? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Na contact met ons kunt u het haarwerk retourneren. Wij zullen vervolgens beoordelen of je inderdaad in aanmerking komt voor onze garantie. Mocht dit zo zijn, repareren of vervangen wij het haarwerk.Neem contact op
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »