In strijd tegen borstkanker

  • Geplaatst op
  • Door Kimberley Pietersz
  • 0

Ik ben er al jaren van bewust wat voor een vreselijke ziekte kanker is. Zelf heb ik helaas veel familieleden verloren aan deze ziekte. Daarnaast is mijn vader zelf ook kankerpatient. Ik heb het daar natuurlijk erg moeilijk mee, vooral wanneer ik de bijwerkingen van chemotherapie zie. Het is verschrikkelijk om iemand waarvan je houd zo te zien lijden.

Een bijdrage aan de strijd tegen kanker

Drie jaar geleden besloot ik om maandelijks een donatie te doen aan het KWF Kankerfonds om een bijdrage te kunnen leveren aan de strijd tegen kanker. Vanaf een jaar geleden ben ik daarnaast ook nog gaan doneren aan de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Ik vind namelijk dat geen enkel kind door zulke ellende heen mag gaan.

Sinds ik Mibella Hair ben begonnen, kom ik regelmatig in contact met dames die verplicht zijn om pruiken te dragen door chemotherapie. Vaak denk ik dan: "Kon ik maar iets voor hen doen". Bij nader inzien, kan ik dat ook!

Maar liefst 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker

1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Het is zelfs doodsoorzaak nummer 1 voor vrouwen tussen de 35 en 55 jaar. Jaarlijks krijgen 16.000 mensen (waaronder 87 mannen) de diagnose borstkanker. De overlevingskansen zijn goed, maar toch overlijden er in Nederland jaarlijks 3200 mensen aan de gevolgen van de ziekte. Het aantal blijft de komende jaren helaas stijgen.

De behandeling van de ziekte heeft vaak ingrijpende en blijvende gevolgen zoals hart- en vaatziekten door bestraling en chemotherapie, het moeten accepteren van een lichaam zonder borst(en) en onvruchtbaarheid door chemo- of hormoontherapie. En dan is er ook nog het verdriet, de angst en de onzekerheid.

Elke maand een donatie aan Pink ribbon

Pink Ribbon maakt onderdeel uit van KWF Kankerbestrijding. KWF Kankerbestrijding zet zich in voor het terugbrengen en onder controle brengen van alle vormen van kanker. Pink Ribbon zet zich specifiek in voor borstkanker en financiert onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. 

Om ook een bijdrage te kunnen leveren aan de strijd tegen borstkanker, heb ik besloten dat ik uit naam van Mibella Hair ook stichting Pink Ribbon ga steunen. Door middel van een donatie elke maand kan Pink Ribbon nog beter onderzoek doen naar borstkanker. Vanaf nu gaat er dus elke maand een percentage van de omzet direct naar Pink Ribbon.

Steun jij ook de strijd tegen borstkanker?

Met een aankoop bij Mibella Hair steun je automatisch stichting Pink Ribbon. In de toekomst ben ik van plan om meer goede doelen te kunnen steunen in naam van Mibella Hair

Wil jij geen aankoop bij ons doen, maar wel de strijd tegen borstkanker steunen? Dan kan je via deze link toch een donatie doen.


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.