Traditionele bruiloft in China

  • Geplaatst op
  • Door Kimberley
  • 0

Dit is ongetwijfeld een van de mooiste ervaringen die ik heb: een traditionele Chinese bruiloft meemaken.

In 2013 begon ik met Mibella Hair. Ik had destijds een Chinese leverancier. Yuling werd toegewezen aan mij als contactpersoon voor wanneer ik een bestelling wilde plaatsen. In de jaren die daarop volgden leerden wij elkaar beter kennen en hebben wij een vriendschap kunnen vormen. Ik was altijd benieuwd naar de Chinese cultuur en vond het leuk dat zij mij daar meer over kon vertellen. Andersom kon ik haar meer over mijn cultuur vertellen, waar zij ook benieuwd naar was.

Op een gegeven moment veranderde ik van leverancier, maar Yuling en ik bleven altijd in contact. We spraken over van alles met elkaar. Ze vertelde mij over het feit dat in China trouwen erg belangrijk is voor hun sociale status. Toen ik dit jaar hoorde dat zij ging trouwen, was ik dus super blij voor haar. Ik was ook uitgenodigd, en daar moest en zou ik natuurlijk bij zijn!

 

Er waren drie ceremonies. De eerste ceremonie vond plaats in het huis waar Yuling is opgegroeid. Ze deden allerlei spelletjes. Een spel was bijvoorbeeld dat de bruid haar schoen was verstopt, en dat de bruidegom het in haar kamer moest zoeken. Als laatst vroegen ze toestemming van haar ouders om te mogen trouwen. De tweede ceremonie vond plaats waar de bruidegom was opgegroeid. Bij binnenkomst werden ze ontvangen met vuurwerk. Ook hier werden er spelletjes gespeeld en werd er toestemming gevraagd aan zijn ouders om te mogen trouwen. De laatste ceremonie was de officiële ceremonie. Hierbij gaven ze elkaar het ja-woord en was er een groot feest met veel eten.

 

Ik nam een vriendin mee en we werden echt met alle liefde ontvangen. Er werd voor ons vertaald wat er gezegd werd, en we hebben een rondleiding gekregen in haar woonplaats Jiaozhou, Qingdao. We hebben daarnaast ook kennisgemaakt met de Chinese keuken. Het was echt mooi om dit mee te maken. Ik ben ook echt dankbaar dat mijn onderneming mij op plekken brengt die ik anders wellicht niet had gezien.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.