Verzorging Lace Wig

Hoewel onze lace wigs met voorzorg gemaakt zijn, moet er rekening mee gehouden worden dat een lace wig veel aandacht nodig heeft. Het moet worden schoongehouden, vastgezet en goed worden verzorgd. Er bestaat geen lace wig dat levenslang mee zal gaan. Lace wigs slijten en afhankelijk van de type wig zal er gemiddeld om de 6 maanden een nieuwe moeten worden aangeschaft.

De verzorging van de lace wig is een belangrijke factor in de levensduur van de wig. Des te beter jij jouw wig onderhoud, des te langer jouw wig meegaat. Een lace wig is kwetsbaar, maar met de juiste verzorgingsmethode kun je er optimaal van genieten.

Constructie 

Een lace wig heeft een cap dat (deels) gemaakt is van lace. Lace is een dun stukje gaas en dit materiaal smelt als het ware met jouw hoofdhuid samen. Het voordeel hiervan is dat de wig dan erg natuurlijk zal staan. Het nadeel van dit dunne materiaal, is dat het ook sneller kan scheuren.

Daarnaast worden de haren op een lace wig individueel geknoopt op het lace. Het is hierdoor mogelijk om scheidingen te maken in de wig. Om te voorkomen dat deze loslaten, word er gebruik gemaakt van een dubbele knoop. Neem als voorbeeld een het strikken van een veter. Als je maar een keer een knoop in jouw veter maakt, is de kans groter dat de veter vroeg of laat los zal gaan. Maak je echter een dubbele knoop, dan zit de veter zo strak dat het bijna niet los gaat!

Hetzelfde principe geldt voor wigs. Haren op onze lace wigs worden dubbel geknoopt, waardoor de haaruitval minimaal is. Het nadeel van deze dubbele knopen is dat ze sneller zichtbaar zijn. Om de wig toch een natuurlijke uitstraling te geven, hebben onze lace wigs rond de haarlijn geen dubbele knoop, maar een enkele knoop. Dit wordt gecombineerd met lichtelijk blonderen van de knoopjes en resulteert in een onzichtbare haarlijn. Het nadeel hiervan is dat een enkele knoop sneller los zal laten. Het is daarom belangrijk om rond de haarlijn extra voorzichtig te zijn met jouw wig.

Let op, ook dubbele knopen zullen uiteindelijk loslaten. 

Kammen

Je zult je haar elke dag moeten uitkammen. Kam je het haar een dag niet uit, dan zullen er de volgende dag sneller klitten ontstaan. Maak gebruik van een kam met wijde tanden. Werk vanaf de puntjes naar boven toe en houd altijd het haar bij de roots vast, dit voorkomt haaruitval. Wees vooral geduldig bij het uitkammen van jouw haar. Indien er klitvorming ontstaat, spray dan het haar een beetje nat en kam opnieuw door. Op deze manier gaan de klitten er sneller uit, zonder haaruitval.

Borstel krullend haar nooit uit, maar maak gebruik van een wijde kam. Steil haar kan wel geborsteld worden.


Wassen
Gebruik je de wig dagelijks, dan raad ik aan om het haar minstens om de week te wassen. Was het haar met de silicon mix argan olie shampoo en doe dit in een neerwaartse beweging. Kam het haar tijdens het wassen voorzichtig uit. Pak het haar bij de roots vast, dit voorkomt dat je haren eruit zal trekken. Was vervolgens de shampoo volledig uit het haar.


Gebruik altijd na het wassen van jouw de silicon mix argan olie treatment. Dit is namelijk een conditioner en maakt het haar zachter na het gebruiken van de shampoo. Bedek het haar rijkelijk ermee, wrap het haar in een satijnen doek of plastic zak en laat het vervolgens 2 tot 3 minuten intrekken. Je kunt de treatment ook wat langer in het haar laten zitten afhankelijk van de staat van het haar. Was vervolgens de treatment volledig uit.


Nadat alles volledig uitgewassen is, gebruik dan de silicon mix leave in conditioner op het natte haar. Dit is een goede moisturizer en houd het haar zacht en doorkambaar. Droog vervolgens jouw lace wig aan de lucht of door middel van een fohn op de koude stand. Vermijd het gebruiken van hitte en/of handdoekken om het haar te drogen.

 

Steilen

Dit is human hair en dus ook hitte bestendig. Maar net zoals iedereen haarbeschadiging kan krijgen door overmatig gebruik van hitte, kan dat bij brazilian hair ook. Gebruik dus altijd de silicon mix argan oil hair polisher als heat protector om jouw haar te beschermen. Gebruik daarnaast een zo laag mogelijke temperatuur bij het steilen.

 

Houd rekening ermee dat het gebruik van hitte op krullend haar ervoor kan zorgen dat de krulpatroon uitzakt.

 

Verven

Uiteraard kun je jouw virgin hair lace wig ook blonderen en verven. Neem hiervoor altijd contact op met een professional. Gebruik een maximale percentage waterstofperoxide van 6%. Gebruik na het verven altijd de silicon mix argan oil treatment. 

Het kan zijn dat verven ervoor zal zorgen dat het haar uitdroogt. Dit zal eerder gebeuren bij virgin hair, dan bij raw hair. Mocht je jouw wig vaak willen verven, dan is het aan te raden om jouw wig in raw hair te nemen. Raw hair wigs zijn hier verkrijgbaar

Houd er rekening mee dat het blonderen en verven van krullend haar ervoor kan zorgen dat de krulpatroon uitzakt.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor enige schade dat ontstaan is door het verven van het haar

PS. Vooraf gekleurde wigs kunnen niet geblondeerd of lichter geverfd worden. De meeste wigs op onze website zijn standaard in de natuurlijke donkerbruine kleur en bij deze kan dat wel gedaan worden.

Bleached knots
Bleached knots is een bekende methode om de knoopjes te camoufleren door middel van blondeermiddel. Wij hebben deze methode licht toegepast bij de haarlijn. Het is verder af te raden om jouw lace wig nog meer te bleachen. Het blonderen verzwakt namelijk de knoopjes, wat ervoor zorgt dat deze eerder los laten. Het zorgt dus uiteindelijk voor kale plekken. Een alternatief voor bleaching knots, is het camoufleren van de knoopjes met een make-up poeder van jouw huidskleur. Breng de poeder aan de onderkant van de cap aan. Met een vochtig doekje kun je vervolgens de overtollige poeder dat op het haar terecht is gekomen weghalen.

 

Slapen


Kam voor het slapen gaan het haar volledig door. Maak vervolgens 5 a 6 vlechten in het haar. Bewaar het haar vervolgens op een droge plek, het liefst op een mannequin. Indien gewenst, zet de silicon mix leave in conditioner in het haar of de silicon mix serum.

Het word afgeraden om met jouw lace wig te gaan slapen. Doe je dit toch? Wees er dan van bewust dat je de levensduur van jouw lace wig aanzienlijk zal verkorten.

Slaap je met het haar? Maak dan gebruik van een satijnen slaapmuts of kussensloop, dit voorkomt frictie met het haar tegen een ruwe kussen. Ga nooit met nat haar slapen, dit kan ervoor zorgen dat de knoopjes van de wig loskomen.


Haaruitval


Of je het nou leuk vind of niet, een lace wig zal altijd haaruitval hebben. Hierboven heb ik al beschreven dat een lace wig bestaat uit een voor een geknoopte haartjes op een dun netje, met als voordeel een natuurlijke look. Het nadeel is dat deze knoopjes haren los kunnen laten. Het proces van haaruitval word versneld door: slapen met de wig, de wig ruw uitkammen, krabben op het lace etc.

 

Brazilian hair | Front lace wig | Full lace pruik | Full lace wig | Goedkope lace wigs | Haarmatten | Lace pruik | Haarwerken | Lace wig | Weave kopen |

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »